Detta är nog den godaste bananmoussen som jag har ätit !! Så därför måste jag bara ge receptet .
Banan tycker jag iaf passar jätte bra ihop allt med choklad & vanilj.

Bananmousse
-- räcker till ett lager av tårtfylling
 
3 mogna bananer
några droppar av pressad citron
3 st ägggulor
2/3 dl socker
3dl vispgrädde
ca 3-4 msk marsán pulver
gul pastafärg
 
Gör så här:
Mosa bananerna riktigt ordentligt, så det blir kladdigt av dem. Häll i den pressade citronen direkt efter du har mosat bananerna, den gör att bananerna inte hinner bli bruna som bananer kan bli efter ett tag. Vispa äggulorna och sockret tills det blir pösigt. Vispa sedan vispgrädden rikigt hårt. Häll i marsànpulver med bananerna så du får en fastare konsistens. Testa dig fram tills du känner dig nöjd. Sedan blandar du bananerna med äggulblandningen och rör om, där kanske du får hälla i lite mer marsànpulver om det blir för löst. Till sist vänder du ner bananblandningen med vispgrädden och vänder om tills det har blanda (du får ej visp ihop utan måste vända på smeten annars kan det bli en lös fyllning)
 
Tips: kan blanda ut lite gul pastafärg för att få fyllningen lite gulare. Mest för färgen skull, man blandar med det :)
 
Hoppas det smakar !!
banan, bananmousse, mousse, tårtfyllning,

Kommentera

Publiceras ej