Jag fick i uppdrag av en kollega att få göra en tårta till hennes sons 2års dag :)
Och det gör jag med gärna, hennes son är ett stort fan av babblarna. Hon såg att jag hade gjort en liknande tårta tidigare och det skulle bli kul att få göra en till men annorlunda :) 
Innehållet skulle vara hans favoritfrukt   Och något med choklad. Så det vart två fyllningar med bananmousse och choklad/nougatmousse.
Så här ser tårtan ut innan man spacklar och dekorerar. Jag fyller alltid mina tårtor dagen innan dekorationen kommer på. Den få stå i kylen till dagen efter, den blir mycket saftigare om den få stå.

Bananmoussen var första gången jag gjorde och den vart super god.(rekommenderar den varmt, finns i ett av mina tidigare inlägg hur man gör)

När det gäller den andra fyllningen så ville hon ha något med nougat. Men enligt min åsikt tycker jag nougat kan bli för mäktig och väldigt sött. Så jag frågade om det var okej att kör 40/60 och bland med mjölkchoklad. Och det gick bra och väldigt god vart fyllningen, passade verkligen ihop med bananmousse :) 


På dessa två bilder kan man se att det har sjunkit ihop lite och det såg jag dagen efter precis innan tårtan vart hämtad :( och det är tråkigt när det blir så.
Jag brukar vanligtvis spackla mina tårtor med smörkräm men i detta fall ville hon ha grädde och då kan detta hända att grädden svättas efter man har lagt på marsipanlocket.. Det krävs en hel del övning att få den inte svättas.. 
Så detta kan hända all, men inte så kul när set händer innan den blir hämtad :(



Men jag fick mycket bra betyg både från föräldrarna och födelsedagsbarnet om att den vart jätte fin och super god :-) 
Och det är ett stort +

Så detta var mitt först tårtinlägg :) hoppas det inte dröjer allt förlänge för nästa..

Tack och hej för mig !!
tårta.fyllningar.bananmousse.choklad/nougatmousse.babblarna,